Tiger Canyons en Namibie 2016

July 18, 2016  •  Leave a Comment

Tiger CanyonsTiger Canyons Afgelopen weken (juni en juli) op bezoek geweest in Zuid-Afrika en Namibië. Na geland te zijn Johannesburg en de huurauto's te hebben opgehaald zijn wij, Coby en ik, met onze vrienden, Peter en Karin Bader naar de Karoo gereden, zuidelijk van Bloemfontein. Daar heeft natuurfilmer en natuurbeschermer John Varty ongeveer 12 jaren geleden het plan opgevat om alle grote katten in de wereld te laten voorbestaan. Zijn project "Tiger Canyons" is gestart met twee jonge tijgers. Thans heeft hij een gezonde tijgerpopulatie van ongeveer 15 stuks, welke nagenoeg allemaal in het wild rondlopen in het grote omheinde gebied.

Naast de tijgers heeft hij intussen ook een stel servals en jachtluipaarden. Zijn zorg is om voldoende wild in het gebied te krijgen en houden, zodat de tijgers en jachtluipaarden zichzelf kunnen onderhouden. Voor meer info over zijn project: www.jvbigcats.co.za .

Na het bezoek aan Tiger Canyons hebben we onze route vervolgd naar Namibië om aan te sluiten bij een georganiseerde fotografie reis in Namibië van Tusk Photo. Deze reis werd geleid door twee Zuid-Afrikaanse fotografen, Wim van den Heever (BBC Wildlife winnaar van 2015) en Ben Cranke. Beide zeer gerenommeerde natuurfotografen. We zijn gestart in Keetmanshoop (de kokerbomen) en achtereenvolgens naar Sossusvlei (Deadvlei vanaf de grond en vanuit de lucht), Swakopmund (voor een bootsafari en Desert Safari voor "The small 5" en Etosha (de Etosha Pan en de avondfotografie aan de waterholes). Na Etosha hebben wij met ons vieren de reis nog even vervolgd naar Twijfelfontein en genoten in de prachtig gelegen lodge Mowani. Tenslotte een lange terugreis via de Trans Kalahari route door Botswana terug naar Johannesburg. Als met al een fantastische reis en avontuur. Bedankt Jos en Yvette van Bommel (www.vanbommelsafaris.com) voor het organiseren van onze trip.

Ik heb de foto's dan ook in mappen ingedeeld om het overzichtelijk te houden. Bedankt voor het kijken.


Comments

No comments posted.
Loading...

Keywords
Archive
January February March April May (1) June July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December