Spanje Pyreneeën april 2016

May 01, 2016  •  Leave a Comment

Met vriend Peter Bader afgelopen april 2016 naar Spanje afgereisd om in de Pyreneeën een aantal voor ons exotische vogels vast te leggen, waaronder de verschillende soorten gieren. De bedoeling was om vanuit de schuilhut onder andere de fantastische Lammergier te kunnen fotograferen. Helaas zagen we ze wel langs- en overvliegen, maar lieten ze zich niet op de gevoelige plaat vastleggen. Omdat we vrij vroeg in het seizoen waren en het weer niet echt mee zat qua temperaturen hebben we niet datgene kunnen zien waarop we gehoopt hadden. De bijeneters, scharrelaars en de hop hebben wij  niet gezien. Jammer, maar helaas. Dus we hebben ons tevreden moeten stellen met scharrelende vossen en de steenuiltjes. Ook erg leuk natuurlijk.

Een bijzondere vogel was evenwel de kleine trap (Little bustard). Alleen in het eerste ochtendlicht liet hij zich zien en sprong dan met grote regelmaat boven de gemiddelde keukentrap uit. Een soort van paringsritueel. Prachtig om te aanschouwen.

Hier en daar nog een beetje bijvangst in de vorm van raven en kauwen in mooi licht en leuke achtergrond. Onder de map Spanje 2016 kunt u een verzameling vinden.

 

Kleine trap 3Kleine trap 3


Comments

No comments posted.
Loading...

Keywords
Archive
January February March April May (1) June July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December